Kosár
db Ár / db Teljes ár Elérhetőség
x

Monomerikus, polimerikus vagy öntött? Útmutató a vinilfóliák választásához.

Monomerikus, polimerikus és öntött fóliák a grafikai alkalmazások, mint például az autócsomagolás és a reklámgrafikák gyártásának kulcsanyagai. Mindegyik típusnak megvannak a sajátos tulajdonságai és felhasználási módjai, amelyek lehetővé teszik hatékony felhasználásukat különböző forgatókönyvekben.

A monomerikus fóliák költséghatékony választást jelentenek, ideálisak rövid távú projektekhez vagy sík felületekre való alkalmazásra, ahol a magas tartósság nem szükséges. Rövidebb élettartamuk ellenére szilárd minőséget kínálnak, és elegendőek számos alapvető alkalmazáshoz.


A polimerikus fóliák előrelépést jelentenek a tartósság és ellenálló képesség terén. Összetett polimer anyagokból készülve, ezek a fóliák jobb ellenállást nyújtanak az UV-sugárzás és az időjárási hatások ellen. Rugalmasságuk előnyös a kissé ívelt felületekre történő alkalmazás során, ami ideálissá teszi őket középtávú projektekhez.


Az öntött fóliák a fóliaanyagok csúcsát képezik. Gyártási folyamatuk magas hőmérsékletet és nyomást foglal magában, ami rendkívül rugalmassá teszi őket, és képessé teszi őket a legösszetettebb ívelt felületekhez való alkalmazkodásra. Hosszú élettartamukkal és kiváló ellenálló képességükkel ideálisak az igényes alkalmazásokhoz, ahol a legmagasabb minőség szükséges.

A monomerikus és polimerikus fóliák gyártásakor gyakran alkalmaznak hengerlési technológiát. Ez a technika azonban növelheti az anyag visszahúzódásának tendenciáját. Az öntött fóliák hatékonyan megoldják ezt a problémát, a zsugorodás tendenciája szinte teljesen kiiktatva.


Egy másik jelentős innováció a fólia területén a csatornázott ragasztó használata. Ez a ragasztó típus kis csatornákat tartalmaz, amelyek lehetővé teszik a levegő távozását a fólia alkalmazása során, megakadályozva ezzel a légbuborékok képződését. Ez a tulajdonság jelentő